Reisverslag – Donderdag 28 januari 2016 was het zover: de reis naar het verre Vancouver (Canada) begon! Nadat de avond daarvoor de reisdeelnemers middels een kleine borrel kennis met elkaar hadden gemaakt, zat de sfeer er in het vliegtuig al direct goed in. Met een tijdsverschil van maar liefst 9 uur kwamen wij in de avond laat aan in het prachtige hotel Delta Vancouver Suites. De Reiscommissie had voor ons een tafel gereserveerd in een nabijgelegen brewery, waar wij onder het genot van een hapje en een drankje konden bijkomen van de vermoeiende reis.

De dag erna stond onze eerste activiteit op het programma; een bezoek aan Capilano Suspension Bridge park! Een wandeling op de 213 meter lange brug, over een rivier, bracht ons aan de overkant waar wij via hoge bruggen van boom naar boom liepen, genietend van de prachtige natuur. Na deze intensieve activiteit bezochten vele nog het Vancouver Aquarium om fysiek bij te komen. Een bezoekje aan de daarin gelegen 4d-bioscoop bracht velen echter toch nog met gespannen spieren thuis.

Na een goede nachtrust was het dan zover! Vele reisdeelnemers hadden extra handbagage mee moeten nemen, want vandaag stond skiën op het programma! In het centrum van Vancouver was de temperatuur ver boven het vriespunt en lag er zodoende ook geen sneeuw, maar vanwege het hoog steil oplopende landschap lag op de bergen van Vancouver wel een dik pak sneeuw. Sommigen zagen deze dag met bevende benen tegemoet aangezien zij nog nooit eerder hadden geskied. Na een dag lang skiën in het skigebied Grouse Mountain, konden velen al een mooie afdaling maken. De volgende dag gingen wij wederom skiën. Deze dag zijn wij tot laat gebleven, zo laat zelfs dat wij in het donker – op de verlichte pistes – hebben geskied! Dit was een unieke ervaring en erg gezellig omdat velen het skiën nu onder de knie hadden.

Op dag 5 van de reis, maandag 1 februari 2016, brachten wij een bezoek aan de Simon Fraser University. Hier werden wij rondgeleid door een lieftallige studente aan die universiteit genaamd Yuki. Zij vertelde ons uitgebreid  en zeer gedetailleerd over alle ins and outs van de SFU. Zoals vermeld, zeer gedetailleerd; wij kennen nu elk gerecht op de menukaart van de SFU. Naar een rondleiding over het imposante complex, schoven wij als echte SFU-studenten aan in de kantine voor de lunch. De rest van de middag had men de tijd om het dicht en hoog bebouwde centrum van Vancouver te gaan verkennen. In de avond werd er met de hele groep een club bezocht omdat de volgende dag een vrije dag was.

Nadat men op de vrije dag de stad verder had verkend of een bioscoop had bezocht, stonden op dag 7 van de reis de kantoorbezoeken aan EY en KPMG op het programma. Bij EY werden wij op interactieve wijze voorgelicht over het werk als fiscalist in Vancouver. Ook kregen wij meer inzicht in hoe het is om te wonen in Vancouver. Na het gezellige en interessante bezoek aan EY, gingen wij richting KPMG om vervolgens daar met de fiscalisten van KPMG te lunchen. Tijdens de informele lunch werd er gesproken over het leven als Nederlandse student fiscaal recht, de studietijd van de aanwezige fiscalisten en diverse andere zaken zoals de afgelegde carrièrepaden. Na de lunch volgde een presentatie waarbij twee partners ingingen op hun belastinggebied.

Op donderdag 4 februari 2016 gingen wij ons aan de olympische wintersport curling wagen.  In 1966 is in Vancouver de World Curling Federation opgericht, en dus was dit de beste plek om de sport eens te gaan beoefenen. Wat op tv niet vermoeiend en wellicht saai oogt, is in de werkelijkheid anders. Zwetend, puffend en met veel concentratie werden de stenen met een curl over het ijs geworpen en met een wrijfblok in de juiste richting gestuurd. Ook dit was wederom een leuke en unieke belevenis. Voor deze dag was er weer genoeg gesport, echter was er nog niet genoeg sport gezien. Deze avond gingen wij een ijshockey wedstrijd op het hoogste niveau bezoeken, namelijk die van de Vancouver Canucks! Wat een beleving was dit zeg! De hele entourage heeft indruk op ons allen gemaakt. Van de hotdogs XXL, de popcorn, de volksliederen en de lichtshows vooraf, tot aan de kisscam en de loterij in de rust; het was een groot spektakel!

Licht in extase van de ijshockeywedstrijd en alle andere activiteiten, stonden wij op vrijdag 5 februari 2016 op voor de tot dan toe geheime ‘bestuursactiviteit’. Gehuld in waterdichte schoenen en skibroek verscheen iedereen in de lobby. Daar maakte het bestuur bekend dat de laatste activiteit van de reis ‘snow shoeing;’ zou zijn. Vol goede moed, onder leiding van een gids, werden de Grouse Mountains opwaarts beklommen. Al gauw verschenen hier en daar oververhitte gezichten en kon het spektakel echt beginnen. De ene na de andere sprong werd in de diepe sneeuw naar beneden gemaakt. Anderen volgden de in het sneeuw gemaakte sporen en gleden zodoende hard van de berg af. Het was een erg gezellige activiteit en een mooie afsluiter van een prachtige week.

Op zaterdag 7 februari 2016 vlogen wij om 21.00 uur lokale tijd weer richting Nederland, waar wij zondag 8 februari 2016 om 19.00 uur plaatselijke tijd aankwamen.

Alle deelnemers van de reis bedanken de reiscommissie en het bestuur voor het faciliteren van deze onvergetelijke ervaring. We hebben genoten!

– De Commissie Almanak