BESTUUR

Voor meer informatie over PNO en over de eventuele samenwerkingsmogelijkheden kunt u zich wenden tot het bestuur. U kunt via info@pnoleiden.nl contact opnemen met het bestuur. Op de Universiteit zijn wij te vinden in het Kamerlingh Onnes Gebouw in kamer A 0.29.

V.l.n.r.: Tabaré Rivas-Hillebrand, Externe & Vice-Praeses - Madelon Vos, Ab-actis - Frank Schellekens, Praeses - Cédric van Oosterhout, Quaestor - Robin Stramrood, ExterneCommissies


Almanak

Een must have in elke boekenkast, de PNO-almanak. De almanakcommissie brengt ieder jaar de PNO-almanak uit. De almanak geeft een overzicht van de activiteiten die PNO in het afgelopen studiejaar heeft georganiseerd. In de almanak vind je een groot aantal foto’s met bijbehorende verslagen. Tevens ontbreekt ook het wetenschappelijke gedeelte niet. Elk jaar is er een thema voor de almanak en laten fiscalisten uit de praktijk hierover hun licht schijnen. Afgelopen jaar was het thema “Fiscale ethiek in een globaliserende wereld”.

 

Almanakcommissie 2017-2018

Arvid van der Waart, Praeses
Floor van Roggen, Ab-actis
Guido Bentveld, Quaestor
Maud Schillings, Externe

DSCN0029.JPG

INTERN

De commissie intern organiseert activiteiten welke speciaal gericht zijn tot de leden van PNO met als doel de hechtheid onder de leden te bevorderen. Zo wordt onder andere het GVB-traject door deze commissie georganiseerd. Deelname aan dit traject biedt PNO-leden de kans om tegen gereduceerd tarief het GVB te behalen. Een beetje gezonde competitie tussen de leden is zeker niet ongezond. Daarom organiseert de commissie intern jaarlijks in samenwerking met kantoren het PNO Golftoernooi. Dit is een uitgelezen kans om op informele wijze kennis te maken met kantoren en met medestudenten. Verder wordt het oud-besturendiner door de commissie intern georganiseerd en nog enkele andere activiteiten.

Commissie Intern 2017-2018

Adriaan Milders, Praeses
Kajsa Schellekens, Ab-actis
James van Son, Quaestor
Noor van Pelt, Externe
Justin Koek, Externe

0fc258a1-ec16-43af-a71d-4f805bd5f74d.jpg

Bedrijvendag 

De Bedrijvendag is een jaarlijks door PNO georganiseerd evenement. Elk jaar gaat de Bedrijvendagcommissie op zoek naar een mooie en originele locatie voor deze dag. Het doel van de dag is om studenten fiscaal recht in contact te brengen met potentiële toekomstige werkgevers. Dit gebeurt door middel van workshops en individuele gesprekken. De dag stelt minder ver gevorderde studenten in de gelegenheid om kennis te maken met de fiscale praktijk. Voor gevorderden studenten kan de dag dienen ter verdere oriëntering op de arbeidsmarkt en voor bijna afgestudeerden biedt de dag een uitgelezen mogelijkheid tot het zetten van een eerste stap in de richting van een stage of een baan. Onderdeel van deze dag is de drie-gangen recruitment lunch waarbij er tussen de gangen van tafel wordt gewisseld. Zo krijgen de studenten onder het genot van een heerlijke luncht meerdere kantoren te spreken. Natuurlijk wordt de dag afgesloten met een gezellige borrel.

Bedrijvendagcommissie 2017-2018

Joshua Hoevertsz, Praeses
Belle de Knegt, Ab-actis / Quaestor
Junior Degen, Externe
Nicky Leemreijze, Externe

Image-3.png

REIS

Jaarlijks organiseert PNO een studiereis naar het buitenland voor haar leden. Met de studiereis beoogt PNO de leden een bredere kijk op de fiscale wereld te geven door kennis te maken met de fiscaliteit in andere delen van de wereld. Tijdens de studiereis bezoeken we verschillende kantoren. Recente bestemmingen waren Miami, Chicago, New York, Tokyo, Curaçao, Kuala Lumpur, Beijing, Kaapstad, Vancouver en Panama.

Reiscommissie 2017-2018

Emily Uyldert, Praeses
Daan Kok, Ab-actis/Quaestor
Stijn Verweijen, Externe

IMG_0171.JPG

VTO

Het VTO, oftewel het vaktechnisch overleg, is dagelijkse kost voor elke fiscalist. De fiscaliteit is continu aan verandering onderhevig. Nieuwe wetten en jurisprudentie kunnen het roer van de ene op de andere dag totaal omgooien. Door middel van het VTO-traject kunnen studenten alvast een voorproefje nemen op het VTO in de fiscale praktijk.
Elk jaar wordt er een groep van 15-20 studenten geselecteerd, die dit uitdagende traject gaan doorlopen. Er komen verschillende actuele onderwerpen aan bod die door de studenten uitgebreid worden bediscussieerd.
Tijdens deze bijeenkomsten staat de interactie tussen de studenten onderling maar ook de interactie met de fiscalisten die het VTO verzorgen centraal. Op deze manier krijgen studenten de ultieme kans om zichzelf op een inhoudelijke manier aan de kantoren te presenteren.
Het VTO-traject wordt ontwikkeld in nauwe samenwerking met de Universiteit Leiden. De afdeling belastingrecht recht zal aan alle deelnemers na afloop van het traject een certificaat uitreiken.

VTO Commissie 2017-2018

Kris Yeung, Praeses
Robert Weijerman, Ab-actis/ Quaestor
Laura Spil, Externe
Hicham Mezouar, Externe

38608351601_20b9850b4b_z.jpg

CARRIÈRE

De Carrièrecommissie is een nieuwkomer binnen de commissies van PNO! Goede studieresultaten zijn niet langer zonder meer de graadmeter van potentieel succes. Sociale vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling spelen een steeds grotere rol op de arbeidsmarkt. Daarom zal deze commissie zich richten op de persoonlijke ontwikkeling tijdens je studie en carrière door middel van assessment-, sollicitatie- en andere softskilltrainingen.

Carrièrecommissie 2017-2018

Yumei Sanders, Praeses
Sjors Dekker, Ab-actis
Hein van Hell, Quaestor
Renske Warnaar, Externe

IMG_1595.jpg