Commissies


Almanak

Een must have in elke boekenkast: de PNO-Almanak. De Almanakcommissie brengt ieder jaar de PNO-Almanak uit. De almanak geeft een overzicht van de activiteiten die PNO in het afgelopen studiejaar heeft georganiseerd. In de almanak vind je een groot aantal foto’s met bijbehorende verslagen. Tevens ontbreekt ook het rechtswetenschappelijke gedeelte niet. Elk jaar is er een thema voor de almanak en laten fiscalisten uit de praktijk hierover hun licht schijnen. Afgelopen jaar was het thema “Fiscale ethiek in een globaliserende wereld”.

 

Almanakcommissie 2019-2020

Anne van Loo, Praeses
Fije van Leeuwen, Ab-actis
Sander de Poorter, Quaestor
Giancarlo DeSmet, Externe

Almanakcommissie 2019-2020, v.l.n.r.: Sander, Anne, Giancarlo en Fije

Almanakcommissie 2019-2020, v.l.n.r.: Sander, Anne, Giancarlo en Fije


INTERN

De Commissie Intern organiseert activiteiten welke speciaal gericht zijn tot de leden van PNO met als doel de hechtheid onder de leden te bevorderen. Zo wordt onder andere het GVB-traject door deze commissie georganiseerd. Deelname aan dit traject biedt PNO-leden de kans om tegen gereduceerd tarief het GVB te behalen. Een beetje gezonde competitie tussen de leden is zeker niet ongezond. Daarom organiseert de Commissie Intern jaarlijks in samenwerking met kantoren het PNO Golftoernooi. Dit is een uitgelezen kans om op informele wijze kennis te maken met kantoren en met medestudenten. Elk jaar organiseert deze commissie ook nog enkele andere activiteiten, zoals de eerstejaarsactiviteit.

Commissie Intern 2019-2020

Daniël Zielstra, Praeses
Mirthe Trox, Ab-actis
Evanio Robles, Quaestor
Justine Broeijer, Externe
Coen Gerrits, Externe

Commissie Intern 2019-2020, v.l.n.r.: Mirthe, Evanio, Daniël, Justine en Coen

Commissie Intern 2019-2020, v.l.n.r.: Mirthe, Evanio, Daniël, Justine en Coen


Bedrijvendag 

De Bedrijvendag is een jaarlijks door PNO georganiseerd evenement. Elk jaar gaat de Bedrijvendagcommissie op zoek naar een mooie en originele locatie voor deze dag. Het doel van de dag is om studenten fiscaal recht in contact te brengen met potentiële toekomstige werkgevers. Dit gebeurt door middel van workshops en individuele gesprekken. De dag stelt minder ver gevorderde studenten in de gelegenheid om kennis te maken met de fiscale praktijk. Voor gevorderden studenten kan de dag dienen ter verdere oriëntering op de arbeidsmarkt en voor bijna afgestudeerden biedt de dag een uitgelezen mogelijkheid tot het zetten van een eerste stap in de richting van een stage of een baan. Onderdeel van deze dag is de drie-gangen recruitment lunch waarbij er tussen de gangen van tafel wordt gewisseld. Zo krijgen de studenten onder het genot van een heerlijke luncht meerdere kantoren te spreken. Natuurlijk wordt de dag afgesloten met een gezellige borrel.

Bedrijvendagcommissie 2019-2020

Thijme Huurman, Praeses
Ilayda Konuk, Ab-actis
Ryan van Dijk, Quaestor
Nina van As, Externe
Nina Hurkmans, Externe

Bedrijvendagcommissie 2019-2020, v.l.n.r.: Ilayda, Thijme, Nina Hurkmans, Ryan en Nina van As

Bedrijvendagcommissie 2019-2020, v.l.n.r.: Ilayda, Thijme, Nina Hurkmans, Ryan en Nina van As


STUDIEREIS

Jaarlijks organiseert PNO een studiereis naar het buitenland voor haar leden. Met de studiereis beoogt PNO de leden een bredere kijk op de fiscale wereld te geven door kennis te maken met de fiscaliteit in andere delen van de wereld. Tijdens de studiereis bezoeken we verschillende kantoren. Recente bestemmingen waren Rio de Janeiro, Kaapstad, Panama, Vancouver, Miami, Chicago, New York, Tokyo, Curaçao en Beijing.

Reiscommissie 2019-2020

Dirk Winnemuller, Praeses
Demi Renes, Ab-actis/Quaestor
Victor Hoppenbrouwers, Externe

Reiscommissie 2017-2018

Reiscommissie 2017-2018


VTO

Het VTO, oftewel het vaktechnisch overleg, is dagelijkse kost voor elke fiscalist. De fiscaliteit is continu aan verandering onderhevig. Nieuwe wetten en jurisprudentie kunnen het roer van de ene op de andere dag totaal omgooien. Door middel van het VTO-traject kunnen studenten alvast een voorproefje nemen op het VTO in de fiscale praktijk.
Elk jaar wordt er een groep van 15-20 studenten geselecteerd, die dit uitdagende traject gaan doorlopen. Er komen verschillende actuele onderwerpen aan bod die door de studenten uitgebreid worden bediscussieerd.
Tijdens deze bijeenkomsten staat zowel de interactie tussen de studenten onderling als de interactie met de fiscalisten die het VTO verzorgen centraal. Op deze manier krijgen studenten de ultieme kans om zichzelf op een inhoudelijke manier aan de kantoren te presenteren.
Het VTO-traject wordt ontwikkeld in nauwe samenwerking met de Universiteit Leiden. De afdeling belastingrecht recht zal aan alle deelnemers na afloop van het traject een certificaat uitreiken.

VTO-Commissie 2019-2020

Michiel Siemssen, Praeses
Mehdi Holten, Ab-actis / Quaestor
Aniek Schnitzeler, Externe
Rutger van der Spank, Externe

VTO Commissie 2019-2020, v.l.n.r.: Rutger, Aniek, Michiel en Mehdi

VTO Commissie 2019-2020, v.l.n.r.: Rutger, Aniek, Michiel en Mehdi


CARRIÈRE

De Carrièrecommissie is een steeds omvangrijkere commissie binnen PNO. Goede studieresultaten zijn niet langer zonder meer de graadmeter van potentieel succes. Sociale vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling spelen een steeds grotere rol op de arbeidsmarkt. Daarom zal deze commissie zich richten op de persoonlijke ontwikkeling tijdens je studie en carrière door middel van assessment-, sollicitatie- en andere softskilltrainingen. Daarnaast organiseert de Carrièrecommissie PNO Masterchef, een kookwedstrijd waarin 5 kantoren in teams met studenten de strijd met elkaar aangaan om die éne titel: PNO Masterchef!

Carrièrecommissie 2019-2020

Chiara Beekhuizen, Praeses
Stijn den Hartog, Ab-actis
Chrisjan de Looff, Quaestor
Alies Romme, Externe

Carrièrecommissie 2019-2020, v.l.n.r.: Stijn, Chiara, Alies en Chrisjan

Carrièrecommissie 2019-2020, v.l.n.r.: Stijn, Chiara, Alies en Chrisjan