BESTUUR '18-'19

V.l.n.r.: Justin Koek, Emily Uyldert, Adriaan Milders, Nicky Leemreijze, Daan Kok

V.l.n.r.: Justin Koek, Emily Uyldert, Adriaan Milders, Nicky Leemreijze, Daan Kok

Het bestuur van 'Pecunia Non Olet' heeft zich op 27 juni 2018 als volgt geconstitueerd: 

Adriaan Milders - Praeses

Emily Uyldert - Ab-actis

Daan Kok - Quaestor

Nicky Leemreijze - Externe

Justin Koek - Externe

Voor meer informatie over PNO en over de eventuele samenwerkingsmogelijkheden kunt u zich wenden tot het bestuur. U kunt via info@pnoleiden.nl contact opnemen met het bestuur. Op de Universiteit zijn wij te vinden in het Kamerlingh Onnes Gebouw in kamer A 0.29.

 Commissies


Almanak

Een must have in elke boekenkast: de PNO-almanak. De almanakcommissie brengt ieder jaar de PNO-almanak uit. De almanak geeft een overzicht van de activiteiten die PNO in het afgelopen studiejaar heeft georganiseerd. In de almanak vind je een groot aantal foto’s met bijbehorende verslagen. Tevens ontbreekt ook het rechtswetenschappelijke gedeelte niet. Elk jaar is er een thema voor de almanak en laten fiscalisten uit de praktijk hierover hun licht schijnen. Afgelopen jaar was het thema “Fiscale ethiek in een globaliserende wereld”.

 

Almanakcommissie 2018-2019

Maartje Juffermans, Praeses
Tofigh Nisi, Ab-actis
Daniël Zielstra, Quaestor
Evanio Robles, Externe

Almanakcommissie 2018-2019, v.l.n.r.: Evanio, Maartje, Tofigh, Daniël

Almanakcommissie 2018-2019, v.l.n.r.: Evanio, Maartje, Tofigh, Daniël


INTERN

De commissie intern organiseert activiteiten welke speciaal gericht zijn tot de leden van PNO met als doel de hechtheid onder de leden te bevorderen. Zo wordt onder andere het GVB-traject door deze commissie georganiseerd. Deelname aan dit traject biedt PNO-leden de kans om tegen gereduceerd tarief het GVB te behalen. Een beetje gezonde competitie tussen de leden is zeker niet ongezond. Daarom organiseert de commissie intern jaarlijks in samenwerking met kantoren het PNO Golftoernooi. Dit is een uitgelezen kans om op informele wijze kennis te maken met kantoren en met medestudenten. Elk jaar organiseert deze commissie ook nog enkele andere activiteiten, zoals de eerstejaarsactiviteit.

Commissie Intern 2018-2019

Stijn van Noort, Praeses
Esmee van der Plas, Ab-actis
Christiaan van der Wagt, Quaestor
Teddie Hartel, Externe
Dirk Winnemuller, Externe

Commissie Intern 2018-2019, v.l.n.r.: Esmee, Dirk, Teddie, Christiaan, Stijn

Commissie Intern 2018-2019, v.l.n.r.: Esmee, Dirk, Teddie, Christiaan, Stijn


Bedrijvendag 

De Bedrijvendag is een jaarlijks door PNO georganiseerd evenement. Elk jaar gaat de Bedrijvendagcommissie op zoek naar een mooie en originele locatie voor deze dag. Het doel van de dag is om studenten fiscaal recht in contact te brengen met potentiële toekomstige werkgevers. Dit gebeurt door middel van workshops en individuele gesprekken. De dag stelt minder ver gevorderde studenten in de gelegenheid om kennis te maken met de fiscale praktijk. Voor gevorderden studenten kan de dag dienen ter verdere oriëntering op de arbeidsmarkt en voor bijna afgestudeerden biedt de dag een uitgelezen mogelijkheid tot het zetten van een eerste stap in de richting van een stage of een baan. Onderdeel van deze dag is de drie-gangen recruitment lunch waarbij er tussen de gangen van tafel wordt gewisseld. Zo krijgen de studenten onder het genot van een heerlijke luncht meerdere kantoren te spreken. Natuurlijk wordt de dag afgesloten met een gezellige borrel.

Bedrijvendagcommissie 2018-2019

Andreas de Wit, Praeses
Chiara Beekhuizen, Ab-actis
Ruben van den Acker, Quaestor
Demi Renes, Externe
Victor Hoppenbrouwers, Externe

Bedrijvendagcommissie 2018-2019, v.l.n.r.: Victor, Demi, Andreas, Chiara, Ruben

Bedrijvendagcommissie 2018-2019, v.l.n.r.: Victor, Demi, Andreas, Chiara, Ruben


ALUMNI

De Alumnicommissie organiseert activiteiten voor alumni van PNO. De leden van de Alumnicommissie zetten evenementen neer ter bevordering van het contact tussen de huidige generatie studenten en voorgaande generaties uit de fiscale collegebanken.

ALUMNICOMMISSIE, 2018-2019

Lars Stuifzand
Guido Bentveld

 

REIS

Jaarlijks organiseert PNO een studiereis naar het buitenland voor haar leden. Met de studiereis beoogt PNO de leden een bredere kijk op de fiscale wereld te geven door kennis te maken met de fiscaliteit in andere delen van de wereld. Tijdens de studiereis bezoeken we verschillende kantoren. Recente bestemmingen waren Kaapstad, Panama, Vancouver, Miami, Chicago, New York, Tokyo, Curaçao en Beijing. 

Reiscommissie 2018-2019

Robert Weijerman, Praeses
Sjors Dekker, Ab-actis/Quaestor en Externe

Reiscommissie 2017-2018

Reiscommissie 2017-2018


VTO

Het VTO, oftewel het vaktechnisch overleg, is dagelijkse kost voor elke fiscalist. De fiscaliteit is continu aan verandering onderhevig. Nieuwe wetten en jurisprudentie kunnen het roer van de ene op de andere dag totaal omgooien. Door middel van het VTO-traject kunnen studenten alvast een voorproefje nemen op het VTO in de fiscale praktijk.
Elk jaar wordt er een groep van 15-20 studenten geselecteerd, die dit uitdagende traject gaan doorlopen. Er komen verschillende actuele onderwerpen aan bod die door de studenten uitgebreid worden bediscussieerd.
Tijdens deze bijeenkomsten staat zowel de interactie tussen de studenten onderling als de interactie met de fiscalisten die het VTO verzorgen centraal. Op deze manier krijgen studenten de ultieme kans om zichzelf op een inhoudelijke manier aan de kantoren te presenteren.
Het VTO-traject wordt ontwikkeld in nauwe samenwerking met de Universiteit Leiden. De afdeling belastingrecht recht zal aan alle deelnemers na afloop van het traject een certificaat uitreiken.

VTO Commissie 2018-2019

Yumei Sanders, Praeses
Raoul Sanders, Ab-actis / Quaestor
Gaby van Kooten, Externe
Joshua Hoevertsz, Externe

VTO Commissie 2018-2019, v.l.n.r.: Joshua, Yumei, Raoul, Gaby

VTO Commissie 2018-2019, v.l.n.r.: Joshua, Yumei, Raoul, Gaby


CARRIÈRE

De Carrièrecommissie is een nieuwkomer binnen de commissies van PNO! Goede studieresultaten zijn niet langer zonder meer de graadmeter van potentieel succes. Sociale vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling spelen een steeds grotere rol op de arbeidsmarkt. Daarom zal deze commissie zich richten op de persoonlijke ontwikkeling tijdens je studie en carrière door middel van assessment-, sollicitatie- en andere softskilltrainingen.

Carrièrecommissie 2018-2019

Laura Spil, Praeses
Max Regtuit, Ab-actis / Quaestor
Kajsa Schellekens, Externe
Tom Westerink, Externe

Carrièrecommissie 2018-2019, v.l.n.r.: Tom, Laura, Max, Kajsa

Carrièrecommissie 2018-2019, v.l.n.r.: Tom, Laura, Max, Kajsa